17-19/04/2020 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2020 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENManje od tjedan dana dijeli nas od početka Aklapele     

Svakog proljeća, vodeće hrvatske klape već tradicionalno se okupljaju u gradu pod Srđom, na oduševljenje brojnih zaljubljenika u ovo kulturno blago, koje je priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne kulturne baštine. Dvanaest renomiranih klapa iz raznih dijelova Hrvatske nastupit će u okviru Aklapele, festivala izvorne klapske pjesme koji njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva. Aklapela je u potpunosti nacionalni glazbeni proizvod i već sedmu godinu zaredom oduševljava brojne Dubrovčane i goste te pruža dodatnu kulturno-glazbenu vrijednost u ponudi Grada.  

U petak 6. travnja nastupaju:

ženske klape Kapric i Skontradura

muške klape Kaše, Pasika, Porat i Subrenum

U subotu 7. travnja nastupaju:

ženske klape Ankora, Cesarice i FA Linđo

muške klape Reful i Stine

mješovita klapa Kampaneli

U petak i subotu, 6. i 7. travnja, koncerti će se održati u prekrasnom ambijentu jedne od najljepših dubrovačkih pozornica, povijesnih Lazareta s početkom u 20.00 sati. Završni će se koncert održati na Mali Uskrs, 8. travnja, u Katedrali Velike Gospe s početkom u 11.00 sati.

„Uvrštavanje klapskog pjevanja na prestižan UNESCO-ov popis obvezuje nas da njegujemo tradiciju i karakteristične oblike hrvatskih glazbenih izričaja, te sam neizmjerno ponosan što sam zajedno s agencijom Dubrovnik Partner na čelu s Tildom Bogdanović dao svoj doprinos u promociji tradicionalne a capella pjesme“ ističe dr. sc. Joško Ćaleta,  umjetnički voditelj Festivala od njegovog začetka. „Želja nam je i ove godine, a vjerujem da smo to i do sada uspijevali, predstaviti svu raznolikost i bogatstvo lokalnog klapskog izričaja“, zaključuje prof. Ćaleta  tijekom završnih priprema za sedmo izdanje Festivala.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30,00 kuna, dok je ulaz slobodan za završni koncert. Za sve dodatne informacije i rezervacije ulaznica kontaktirajte agenciju Dubrovnik Partner, Vukovarska 26, Dubrovnik, tel: 020 448 181.


Aklapela 2020

BOŠKET - Zagreb
DIŠPET - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MUNITA - Zadar
OŠJAK - Vela Luka
PRASKA - Podstrana
SINJ - Sinj
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com