28 - 30/04 /2017 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2017 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENKoncertom u crkvi svetog Dominika završilo peto izdanje Aklapele     

Na oduševljenje brojnih posjetitelja, u prepunoj crkvi sv. Dominika, klape sudionici Aklapela festivala održale su danas, 10.travnja 2016.godine tradicionalni koncert 'poklon Gradu'. Današnjim koncertom završilo je peto izdanje festivala Aklapela, koji petu godinu zaredom oduševljava Dubrovčane i goste Grada. Pjesma je odzvanjala Gradom od jutra do večeri, na zadovoljstvo dvanaest klapa sudionika i brojnih posjetitelja festivala.
Aklapela festival je u potpunosti nacionalni glazbeni proizvod koji njeguje izvorno klapsko pjevanje priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne baštine. 'Festival je skromna zahvala generacijama koje su svoje srce i pivačku dušu ostavili u klapskom grugu i tako je prenijeli novim generacijama kantadura i pivača', kaže dr. sc. Ćaleta dodavši kako vjeruje u očuvanje ovog, autohtono hrvatskog glazbenog izričaja, kao i daljnji razvoj Festivala u godinama koje su pred nama.
Ovom prilikom zahvaljujemo vjernoj publici i brojnim posjetiteljima Festivala, kao i partnerima i prijateljima bez kojih održavanje Festivala ne bi bilo moguće.  


Aklapela 2017

ĆAKULONE - Zagreb
ARMORIN - Zagreb
BASCA - Baška Voda
BOŠKET - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
PINGUENTUM - Buzet
SKONTRADURA - Dubrovnik
SUBRENUM - Župa dubrovačka
TERANKE - Pula
TRAGOS - Trogir
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com