17-19/04/2020 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2020 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENMjesec dana nas dijeli od početka 'Aklapele'      

Peto izdanje Festivala Aklapela održat će se od 8.  – 10. travnja 2016. godine u Dubrovniku. Renomirane klape iz raznih dijelova Hrvatske koje će nastupiti u sklopu Aklapele, festivala tradicionalne klapske pjesme koji njeguje izvorno klapsko pjevanje priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne baštine, oduševit će brojne zaljubljenike u tradicionalnu hrvatsku vokalnu glazbu, petu godinu zaredom. Klapska pjesma u izvedbi dvanaest uglednih hrvatskih klapa po odabiru umjetničkog ravnatelja dr. sc. Joška Ćalete, odjekivat će očaravajućim prostorom povijesnih dubrovačkih Lazareta 8. i 9. travnja, dok će se završni koncert u nedjelju, 10. travnja, tradicionalno održati u prekrasnom ambijentu crkve sv. Dominika.   

U petak, 8. travnja, nastupit će ženke klape Kapric, Luka Rijeka i Orca, i muške klape Nostalgija, Subrenum i Luka Ploče. Festival se nastavlja 9. travnja/subota, nastupom ženskih klapa FA Linđo i Dišpet te muških klapa Sinj, Kaše, Tragos i Bunari.  Tradicionalno, Festival i ove godine završava koncertom sakralne tematike koji će se održati posljednjeg dana Festivala, 10.travnja, u crkvi sv. Dominika, na poklon Gradu i njegovim posjetiteljima.

Aklapela je u potpunosti nacionalni glazbeni proizvod koji već petu godinu zaredom oživljava kulturnu ponudu Grada izvan glavne turističke sezone. 'Festival je skromna zahvala generacijama koje su svoje srce i pivačku dušu ostavili u klapskom krugu i tako je prenijeli novim generacijama kantadura i pivača', kaže dr. sc. Ćaleta dodavši kako vjeruje u očuvanje ovog, autohtono hrvatskog glazbenog izričaja, kao i daljnji razvoj Festivala u godinama koje su pred nama.

Pozivamo sve zaljubljenike u tradicionalnu klapsku pjesmu i izvornu hrvatsku etno glazbu da nam se pridruže i ove godine na 5. Aklapela festivalu,  8.-10. travnja 2016.godine.


Aklapela 2020

BOŠKET - Zagreb
DIŠPET - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MUNITA - Zadar
OŠJAK - Vela Luka
PRASKA - Podstrana
SINJ - Sinj
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com