17-19/04/2020 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2020 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENDubrovačka publika voli izvornu klapsku pjesmu      

Dugim pljeskom publika je ispratila pet klapa koje su nastupile na koncertu u petak, 10. travnja u Kazalištu Marina Držića. Pjevala se ne jedna, nego dvije pjesme za bis.    

Koncert je otvorila muška klapa Petrada iz Zagreba, a nakon njih su zapjevale članice ženske klape
FA Linđo, domaća klapa koja već četiri godine nastupa na Aklapeli. Klapa Kaleta iz Zadra, koja je svoj debi imala na Aklapeli 2012. godine predstavila se  za početak s dvije pjesme, a uslijedila je ženska klapa Narenta iz Mostara, jedina klapa van granica Hrvatske te ženska klapa Ventula iz Splita.

Dubrovačke klupe, kameni zid i cvijeće nalik onima koje se često nalazi u uskim ulicama našeg Grada standarna su scenografija festivala Aklapela na kojoj su se izmjenjivale klape i svojom pjesmom ispunjale Kazalište Marina Držića više od sat vremena. Brojna publika je svaku pjesmu nagrađivala pljeskom.

Koncert se mogao pratiti uživo na Dubrovačkoj televiziji (Maxtv kanal 813., a pretplatnici Optima telekoma na kanalu 612.). Prijenos uživo osiguran je i za sutra, subotu, 11. travnja s početkom u 20.00 sati na spomenutim kanalima.

U subotu, 11.04. u 20:00 sati u Kazalištu Marina Držića zapjevat će Armorin (Zagreb), Braciera (Bol na Braču), Mriža (Split), Neverin (Kaštel Lukšić) i Subrenum (Župa dubrovačka).

Ulaznice za koncert u subotu, 11. travnja moguće je kupiti na internet stranicama festivala www.aklapela.hr ili sat vremena prije koncerta u kazalištu Marina Držića.

U subotu tokom jutra klape će neobavezno zapjevati po dubrovačkim voltima, a u nedjelju još jednom pozivamo sve Dubrovčane i posjetitelje Dubrovnika na tradicionalni poklon koncert, u nedjelju, 12.04. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika na kojem će nastupiti sve klape sudionice četvrtog festivala Aklapela!

Aklapela njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva, upravo onih i onakvih kojima je UNESCO u prosincu 2012. godine dodijelio status zaštićene nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, a festival Aklapela ponosno nosi službeno pokroviteljstvo UNESCO-a u gradu koji je pod zaštitom UNESCO-a.Aklapela 2020

BOŠKET - Zagreb
DIŠPET - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MUNITA - Zadar
OŠJAK - Vela Luka
PRASKA - Podstrana
SINJ - Sinj
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com