26-28/04/2019 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2019 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENSubrenum najbolji u Makarskoj     

Klapa Subrenum ukupni je pobjednik jubilarnog, desetog Festivala klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj koji se održao u petak, 29. kolovoza.

Festival koji je već postao makarski brend, održan je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a otvorio ga je makarski gradonačelnik Tonći Bilić.

Izvedbom po dvije skladbe na Festivalu je nastupilo dvanaest klapa uz instrumentalnu gitarsku i mandolinsku pratnju: klapa Vela Luka -Proizd iz Vele Luke, Adriaticum iz Šibenika, Kamen-Kamen, Nostalgija iz Zagreba, Srdela - Makarska, Hrvace-Hrvace, Kumpanji - Blato na Korčuli, Sol - Pag, Kaše iz Dubrovnika, Subrenum iz Župe dubrovačke, Kampanel iz Zagreba i Berulia iz Brela.

Nakon sjajne izvedbe koju je publika pozdravila dugim pljeskom uslijedilo je glasovanje.
Prema bodovima stručnog ocjenjivačkog suda najveći broj bodova osvojila je klapa Subrenum, nakon kojih slijedi  klapa Kampanel i na trećem mjestu po bodovnoj skali je dubrovačka klapa Kaše.  

Ukupni pobjednik ovogodišnjeg jubilarnog 10. Festivala je klapa Subrenum.

Tradicionalni Festival klapa uz mandoline i gitare, pod pokroviteljstvom Splitsko- dalmatinske županije organizirali su Grad Makarska i Turistička zajednica grada Makarske.
Kroz ovih 10 godina festivala, nastupilo je ukupno 40 klapa koje su izvele 163 pjesme.


Aklapela 2019

ARMORIN - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
GRDELIN - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
ORŠULICE - Vodice
SKONTRADURA - Dubrovnik
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com