26-28/04/2019 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2019 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENDruga večer festivala Aklapela     

Večeras je u Kazalištu Marina Držića održan drugi koncert 3. festivala Aklapela.

Nakon jutra, gdje su se klape družile u Stonu, popodne i večer bile su radne i za njih i za mo. Joška Ćaletu, umjetničkog voditelja festivala Aklapela.

Autohtone pjesme u izvedbi izvrsnih klapa punih su sat vremena odzvanjali kazalištem, a za kraj se zaorila zajednička pjesma – Ju te san se zajubija i Kroz planine barda i gore.

Prisutna publika tako je večeras mogla čuti žensku klapu CESARICE iz Zagreba, domaće klape, žensku - FA LINĐO i mušku -  KAŠE, zatim muške klape MRIŽA iz Splita i PINGUENTUM iz Buzeta, koja je gostovala i na prvoj Aklapeli, te novost ovogodišnjeg festivala – mješovitu klapu VERSI iz Splita.

Tradicionalni koncert, poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnik i ove će se godine održati u nedjelju, 27.04.2014. u 12:00 sati u Crkvi sv. Dominika. Imat ćemo prilike čuti sakralni program čak 12 klapa - CESARICE (Zagreb), ČUVITE (Šolta), DRAČA (Mostar), FA LINĐO (Dubrovnik), KAŠE (Dubrovnik), KURJOŽE (Podstrana), MRIŽA (Split), MUNITA (Zadar), PRASKA (Podstrana), SUBRENUM (Župa dubrovačka), VERSI (Split), VINČACE (Novi Vinodolski).    


Aklapela 2019

ARMORIN - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
GRDELIN - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
ORŠULICE - Vodice
SKONTRADURA - Dubrovnik
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com