26-28/04/2019 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2019 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENZapočeo 3. festival Aklapela     

KLAPA JE CENTAR

Večeras, u petak, 25. travnja u Kazalištu Marina Držića započeo je festival autohtone klapske pjesme AKLAPELA i to po treći put.

Festival pod pokroviteljstvom UNESCO-a na prvoj večeri je predstavio čak sedam klapa, tako da su posjetitelji uživali u pjesmi ženskih klapa -  klape Čuvite sa Šolte, Drača iz Mostara, koja je ujedno i prva klapa van granica Hrvatske koja je nastupila na Aklapeli, Kurjože iz Podstrane te izvedbama muških klapa Munita iz Zadra, Praska iz Podstrane, Vinčace iz Novog Vinodolskog te domaće klape Subrenum iz Župe Dubrovačke. Bio je to odabir umjetničkog voditelja festivala Aklapela mo. Joška Ćalete za prvu festivalsku večer.

Koncert je otvorila klapa Subrenum pjesmom Sjećaš li se zoro bajna, a potom su se redale klape na bini, koja je kao i prijašnjih godina za živu scenografiju imala klape koje sjede na klupama te slušaju izvedbe svojih kolega.

Klape su na kraju koncerta, jer je to publika tražila dugim pljeskom, otpjevale čak 2 bisa – Projden kroz pasike i Pismo moja.

Joško Ćaleta, umjetnički voditelj festivala, je nakon prvog koncerta izjavio: „Koncept koji smo zacrtali prije 3 godine se i ovaj put pokazao dobitnom kombinacijom. Klapa je centar, klapa je krug, s jedne strane publika s druge pjevači koji kao najstroži žiri ocjenjuju svoje kolege i u isto vrijeme ih potiču na vrhunske izvedbe koje je moguće čuti samo u Dubrovniku na Aklapeli“

Slijedi nam koncert u subotu, 26. travnja u Kazalištu Marina Držića s početkom u 20.00 sati, te koncert na poklon Dubrovčanima i posjetiteljima Dubrovnika u nedjelju, u Crkvi sv. Dominika u 12.00 sati.   

Ulaznice su dostupne online preko weba www.aklapela.hr i sustava www.ulaznice.hr, te u uredu Turističke zajednice na Pilama od 10.00 – 18.00 sati po cijenama od 50,00 i 70,00 kn.


Aklapela 2019

ARMORIN - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
GRDELIN - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
ORŠULICE - Vodice
SKONTRADURA - Dubrovnik
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com