06-08/04/2018 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2018 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENŽupanija i dalje uz Aklapelu     

Župan Nikola Dobroslavić na radnom je sastanku s umjetničkim voditeljem smotre hrvatskih klapa „Aklapela“ Joškom Ćaletom i predstavnicom produkcijske agencije „Dubrovnik PartneR“ Ksenijom Matić razgovarao o drugom izdanju  festivala Aklapela koji će se održati od 5.-7. travnja 2013. godine.

Naime, Ćaleta i Matić obavijestili su župana da je UNESCO uvrstio klapsku pjesmu na listu svjetske nematerijalne baštine. Župan je kazao kako je to „veliki uspjeh nakon višegodišnjeg nastojanja da se to ostvari“ te dodao kako se u to uklapa i ove godine pokrenuta smotra klapa „Aklapela“. Ćaleta je pozvao župana na koncert klapa iz Županije koji će se kao poklon Gradu održati u subotu u Revelinu u 19:00 sati i to upravo povodom uvrštavanja klapske pjesme na listu UNESCO-a.

Župan je prihvatio poziv naglašavajući kako je veliki poklonik klapske pjesme i dodajući kako će Županija podržati „Aklapelu“ i u drugom festivalskom izdanju.


Aklapela 2018

ANKORA - Podstrana
CESARICE - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAMPANELI - Donja Kaštela
KAPRIC - Zadar
KAŠE - Dubrovnik
PASIKA - Kostanje
PORAT - Lumbarda
REFUL - Split
SKONTRADURA - Dubrovnik
STINE - Zagreb
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com