26-28/04/2019 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2019 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENSTINE
, Zagreb     Klapu Stine čini pet prijatelja. Kao osobnosti razlikuju se u mnogočemu, ali ono što je dio svakog od njih ljubav je prema klapskoj pismi i drugim guštima što se vežu uz taj biser  dalmatinskog identiteta. Uz višegodišnje prijateljevanje upravo je pjesma ona koja ih veže još više i kroz koju se najbolje razumiju.
Četvorica članova fetivi su Dalmatinci, a peti je prijatelj Slavonac za kojeg kažu da je dalmatinska duša u slavonskom tijelu.
Iza njih je mnoštvo neformalnih druženja uz pjesmu, pjevanja na ulici, u studentskoj sobi, jednom riječju pjevanja „za gušt“, a takve prigode bile su pokretač ozbiljnog umjetničkog djelovanja. Klapa je službeno osnovana u siječnju 2013.g. Od tada se pojavljuje na brojnim kulturnim manifestacijama, susretima i smotrama klapa - od Dalmacije, Kvarnera i Istre, do onih u unutrašnjosti Hrvatske. Brzo su prepoznati kao kvalitetan sastav na klapskoj sceni mlađe generacije, o čemu svjedoči osvojenih ukupno 6 nagrada stručnog žirija i publike na Festivalu studentskih klapa na kojem su nastupali od 2014. do 2016. g., osvojena prva nagrada stručnog žirija na Večeri debitanata 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. i plasman u prestižno finale iste godine, te osvojena druga nagrada stručnog žirija na Festivalu klapske pisme Posušje 2016. g. Najveći uspjeh klapa bilježi 2017. na 51. FDK Omiš osvojivši Zlatni leut – prvu nagradu publike. Svečanim koncertom u Hrvatskom glazbenom zavodu u lipnju klapa obilježava pet godina djelovanja, a u bliskoj budućnosti u planu je i snimanje CD-a.
U repertoaru prevladavaju izvorni dalmatinski napjevi, te uz njih skladana klapska glazba i obrade popularnih stvari.Službene web stranice: http://https://www.facebook.com/klapa.stine/

Sudionici: Aklapela 2018


Aklapela 2019

ARMORIN - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
GRDELIN - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
ORŠULICE - Vodice
SKONTRADURA - Dubrovnik
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com