06-08/04/2018 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2018 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENTERANKE
, Pula     Ženska klapa Teranke djeluje pri Puhačkom orkestru grada Pule od listopada 2002. godine. U svom repertoaru njeguje dalmatinske klapske pjesme, istarsku narodnu pjesmu, obrade popularnih skladbi i umjetničke skladbe modernijih sadržaja. Godišnje imaju tridesetak javnih nastupa (humanitarni koncerti, susreti i smotre klapa diljem Hrvatske, festivali i natjecanja klapske i a capella pjesme u domovini i inozemstvu), na kojima postižu zapažene uspjehe, priznanja i nagrade.
Puljanke uspješno surađuju i s domaćim pjevačima na njihovim novim projektima i studijskim snimanjima (rock grupa "Gardenija“,  Tamara Obrovac, Bruno Krajcar i Vesna Nežić-Ružić). Kao  najdražu suradnju ističu onu s Ljubom Stipišićem Delmatom (laureat i dobitnik Porina za životno djelo 2006. godine), za kojeg su snimile dvije pjesme. Delmata je Terankama poklonio pet svojih pjesama od kojih su dvije izvele na festivalu u Kaštel Kambelovcu 2006.
U ožujku 2007. Teranke su bile gošće na prestižnom međunarodnom natjecanju "Barbershop style“ pjevanja u Coleraineu (Sjeverna Irska) gdje su održale četiri  koncerta i predstavile hrvatsku glazbenu baštinu publici iz Irske, ali i ostalih zemalja koje su bile sudionici natjecanja. Krajem rujna iste godine bile su  sudionice prestižnog natjecanja; "9th International Folksong Choir Festival & Concerts - Europe and it's Songs" u Barceloni, gdje su u konkurenciji dvanaest zemalja i četrdesetak zborova i vokalnih skupina osvojile drugu nagradu (srebrnu medalju) i drugo mjesto. Uspješan niz Teranke su nastavile i u listopadu 2009. na natjecanju u Valletti na Malti gdje su osim zlatne medalje i prvog mjesta osvojile i srca publike, te natjecatelja iz ostalih zemalja, pa su pozvane na različita gostovanja, od kojih su posjet s koncertom već i upriličile u Celju (Slovenija).
U srpnju 2011. godine Teranke su sudjelovale na XI. međunarodnom festivalu zborova i VII. natjecanju zborova i vokalnih skupina "The singing World" St. Petersburg u Rusiji gdje su u jako konkurenciji osvojile 1. nagradu u folklornoj kategoriji te 2. nagradu u kategoriji malih vokalnih skupina. Na početku kolovoza 2012. godine klapa je sudjelovala na natjecanju klapa u Perastu u Crnoj Gori te je u kategoriji ženskih klapa osvojila prvu nagradu žirija i publike. 2013. Teranke su sudjelovale na 12. međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih skupina u Karpenissiju u Grčkoj te osvojile zlatnu medalju u folklornoj kategoriji i zlatnu medalju u kategoriji manjih vokalnih skupina. U travnju 2014. godine nastupale su na međunarodnom natjecanju zborova i vokalnih skupina u Bad Ischlu u Austriji i osvojile prvu nagradu u folklornoj kategorijite.U kolovozu iste godine osvojile su apsolutnu prvu nagradu u folklornoj kategoriji na međunarodnom natjecanju Chorus Inside u Rovinju. 2015. g. Teranke su sudjelovale na međunarodnom natjecanju "Puccini" u Torre del Lago, Italija i osvojile zlatnu diplomu u folklornoj kategoriji. U kolovozu 2016. sudjelovale su na festivalu klapa u Posušju te osvojile 2. nagradu žirija i nagradu publike.
Važno je istaknuti da Teranke u listopadu 2005. godine organiziraju 1. smotru klapa "Puna mi Pula", na kojoj sudjeluju klape Istarske i Primorsko-goranske županije, s klapom gošćom s područja Hrvatske. Smotra se od tada održava svake godine, pa je tako postala tradicionalna.

Nagrade i priznanja:
- Buzet, Festival istarskih klapa 2016., 2015., 2012., 2011., 2007., 2006., 2005., 2004 /  Prva nagrada
- Festival Omišljanska Rozeta 2016 / Treća nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva i posebna nagrada Petra Štropin
- Festival Omišljanska Rozeta 2015. / Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva
- Buzet - Festival istarskih klapa 2014., 2003.  / Pruga nagrada
- Festival dalmatinskih klapa Omiš 2016. / Treća nagrada stručnog žirija – Brončani štit grada Omiša
- Festival dalmatinskih klapa Omiš 2015. / Treća nagrada stručnog žirija – Brončani štit grada Omiša
- Festival dalmatinskih klapa Omiš 2005. / Druga nagrada stručnog žirija – Srebrni štit grada Omiša
- Festival dalmatinskih klapa Omiš 2004. / Druga nagrada debitantima
- Festival sjevernojadranskih klapa Senj, 2004. / Prva nagrada
- Festival sjevernojadranskih klapa Senj, 2003. / Prva nagrada za najbolju debitantsku klapu i ukupna treća nagrada

Postav klape čine:
Valentina Jurič – I. sopran
Gordana Žgomba – II. sopran
Nikolina Jurič – II. sopran
Kristina Puh Leko – I. alt
Jadranka Celić Bernaz – I. alt
Denisa Mravičić – II. alt
Diana Macan – II. alt
Umjetnički voditelj klape je Sveto Popović


Službene web stranice: http://https://www.facebook.com/klapa.teranke/

Sudionici: Aklapela 2017


Aklapela 2018

ANKORA - Podstrana
CESARICE - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAMPANELI - Donja Kaštela
KAPRIC - Zadar
KAŠE - Dubrovnik
PASIKA - Kostanje
PORAT - Lumbarda
REFUL - Split
SKONTRADURA - Dubrovnik
STINE - Zagreb
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com