06-08/04/2018 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2018 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENSKONTRADURA
, Dubrovnik     Ženska klapa Skontradura okupljena je koncem 2008.g u Dubrovniku na inicijativu nekoliko dugogodišnjih zaljubljenica u klapsku pjesmu. Svoj program temelji na tradicionalnim i izvornim napjevima kao i komadima skladanim za klape te s posebnim žarom surađuje s autorima s Dubrovačkog područja, proširujući na taj način glazbeni identitet svoga kraja.
Od samog početka postojanja Klapa Skontradura se rado odaziva pozivima na klapske smotre diljem Dubrovačko-neretvanske županije  te  od 2010.godine, s iznimnim ponosom, sudjeluje na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš.
Krajem 2013. godine, klapa je samostalnim koncertom posvećenom dubrovačkim autorima, obilježila prvih 5 godina svog rada.
Od zapaženijih nastupa na festivalima vrijedno je spomenuti osvojenu srebrnu plaketu na Festivalu klapa Dubrovačko-neretvanske županije u Blatu na Korčuli 2013.g.  kao i  srebrenu plaketu "Peraški Kampanio" za osvojeno drugo mjesto na finalnoj večeri Međunarodnog festivala klapa u Perastu 2016.g.
Uz ljubav prema klapskom izričaju i želju za očuvanjem kulturne baštine, klapa svoj rad nerijetko usmjerava za dobrobit zajednice, te je čest sudionik humanitarnih  događanja, dok je  posljednjih godina i organizator četiri humanitarna koncerta za potrebite sugrađane.

Nagrade i priznanja:
- Međunarodni festival Klapa Perast 2016. / Srebrna plaketa  
- Festival klapa Blato, Koručula 2013. / Srebrna plaketa

Postav klape čine:
Dina Butijer, I. sopran
Ana Sambrailo Čikato, II. sopran
Nika Hrdalo Cikatić, II. sopran
Magdalena Kačić-Barišić - II. sopran
Gordana Kužnin, I. alt
Sanja Žuvela, I. alt
Ivana Šulić, II. alt
Ivana Špilj, II. alt
Nikolina Đangradović, II. alt
Davorka Bronzić, II. alt
Umjetnički suradnik klape je Rikard KužninSlužbene web stranice: http://https://www.facebook.com/Klapa-Skontradura-1074064

Sudionici: Aklapela 2017, Aklapela 2018


Aklapela 2018

ANKORA - Podstrana
CESARICE - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAMPANELI - Donja Kaštela
KAPRIC - Zadar
KAŠE - Dubrovnik
PASIKA - Kostanje
PORAT - Lumbarda
REFUL - Split
SKONTRADURA - Dubrovnik
STINE - Zagreb
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com