28 - 30/04 /2017 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2017 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENSKONTRADURA
, Dubrovnik     Ženska klapa Skontradura okupljena je koncem 2008.g u Dubrovniku na inicijativu nekoliko dugogodišnjih zaljubljenica u klapsku pjesmu. Svoj program temelji na tradicionalnim i izvornim napjevima kao i komadima skladanim za klape te s posebnim žarom surađuje s autorima s Dubrovačkog područja, proširujući na taj način glazbeni identitet svoga kraja.
Od samog početka postojanja Klapa Skontradura se rado odaziva pozivima na klapske smotre diljem Dubrovačko-neretvanske županije  te  od 2010.godine, s iznimnim ponosom, sudjeluje na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš.
Krajem 2013. godine, klapa je samostalnim koncertom posvećenom dubrovačkim autorima, obilježila prvih 5 godina svog rada.
Od zapaženijih nastupa na festivalima vrijedno je spomenuti osvojenu srebrnu plaketu na Festivalu klapa Dubrovačko-neretvanske županije u Blatu na Korčuli 2013.g.  kao i  srebrenu plaketu "Peraški Kampanio" za osvojeno drugo mjesto na finalnoj večeri Međunarodnog festivala klapa u Perastu 2016.g.
Uz ljubav prema klapskom izričaju i želju za očuvanjem kulturne baštine, klapa svoj rad nerijetko usmjerava za dobrobit zajednice, te je čest sudionik humanitarnih  događanja, dok je  posljednjih godina i organizator četiri humanitarna koncerta za potrebite sugrađane.

Nagrade i priznanja:
- Međunarodni festival Klapa Perast 2016. / Srebrna plaketa  
- Festival klapa Blato, Koručula 2013. / Srebrna plaketa

Postav klape čine:
Dina Butijer, I. sopran
Ana Sambrailo Čikato, II. sopran
Nika Hrdalo Cikatić, II. sopran
Magdalena Kačić-Barišić - II. sopran
Gordana Kužnin, I. alt
Sanja Žuvela, I. alt
Ivana Šulić, II. alt
Ivana Špilj, II. alt
Nikolina Đangradović, II. alt
Davorka Bronzić, II. alt
Umjetnički suradnik klape je Rikard KužninSlužbene web stranice: http://https://www.facebook.com/Klapa-Skontradura-1074064

Sudionici: Aklapela 2017


Aklapela 2017

ĆAKULONE - Zagreb
ARMORIN - Zagreb
BASCA - Baška Voda
BOŠKET - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
PINGUENTUM - Buzet
SKONTRADURA - Dubrovnik
SUBRENUM - Župa dubrovačka
TERANKE - Pula
TRAGOS - Trogir
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com