28 - 30/04 /2017 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2017 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENĆAKULONE
, Zagreb      Klapa Ćakulone djeluje 15. godinu zaredom u Gradu Zagrebu, a čine ju članice iz svih krajeva Hrvatske - od Umaga do Dubrovnika.  Od samog osnutka aktivno sudjeluje u radu zagrebačkih klapa te prisustvuje nizu smotri i festivala kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.
U dosadašnjem radu Klapa je izdala tri nosača zvuka (Zaprećona Iskra, Divici Mariji - duhovna klapska glazba, Sanak ide niz ulicu - hrvatske tradicijske uspavanke, prvi projekt ovakvog tipa u Hrvatskoj). Trenutno se marljivo radi i priprema materijal za četvrti samostalni nosač zvuka, koji će ovog puta sadržavati sve estradne hitove koje je klapa Ćakulone u ovih 15 godina postojanja otpjevala. Klapa je snimila i glazbu za igrani film Trešeta, koji je premijerno izveden na 15. Danima hrvatskog filma.
Od početka rada, klapa je nastupila na brojnim smotrama i manifestacijama širom Hrvatske i inozemstva. Takodjer, na festivalima natjecateljskog karaktera, poput omiškog, Ćakulone uvijek nastupaju u finalnim večerima te osvajaju niz nagrada. Od inozemnih festivala posebno su im dragi: zlatna plaketa s festivala glazbe u Bratislavi – International Festival of Advent and Christmas Music te zlato s talijanskog festivala "Musica sacra a Roma“.
Za umjetnički rad klape brine Davor Capković, a klapa uz stalnu suradnju s dugogodišnjim voditeljem Juricom Boškovićem povremeno surađuje s istaknutim stručnjacima dalmatinske klapske pjesme: Joškom Ćaletom, Markom Rogošićem, Krešimirom Magdićem te je surađivala s pokojnim Dinkom Fiom.

Nagrade i priznanja:
- Festival "Musical sacra a Roma", Rim / Zlatna Plaketa
- Festival glazbe Bratislava / Zlatna Plaketa
- Festival dalmatinske klape Omiš, 2009. / Treća nagrada stručnog žirija – Brončani štit s grbom grada Omiša

Postav klape čine:
Nela Katalenić, I. sopran
Terezija Šijaković Bošković, II. sopran
Ana Falak, II. sopran
Katarina Domitrović, I. alt
Vedrana Gnjidić, I. alt
Iva Kaligarić, II. alt
Andrijana Prskalo Maček, II. alt
Ivana Mišetić, II. alt
Umjetnčki voditelj klape je Davor CapkovićSlužbene web stranice: http://https://www.facebook.com/klapa.cakulone/

Sudionici: Aklapela 2017


Aklapela 2017

ĆAKULONE - Zagreb
ARMORIN - Zagreb
BASCA - Baška Voda
BOŠKET - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
PINGUENTUM - Buzet
SKONTRADURA - Dubrovnik
SUBRENUM - Župa dubrovačka
TERANKE - Pula
TRAGOS - Trogir
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com