06-08/04/2018 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2018 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENKAPRIC
, Zadar      Klapa Kapric osnovana je u rujnu 2011. godine u Zadru.
Klapa je osnovana s ciljem promicanja dalmatinskog tradicionalnog klapskog izričaja; u autorskim skladbama, obradama popularnih skladbi, ali posebice u narodnim napjevima.
2012. godine klapa Kapric sudjelovala je na večeri debitantskih klapa omiškog festivala u Bolu na otoku Braču te na međunarodnom natjecanju zborova u Petrinji na kojem je, u kategoriji folklorne glazbe, osvojila srebro.
Isto tako, u ožujku 2013. godine klapa Kapric osvojila je treću nagradu žirija na natjecanju studentskih klapa u Zagrebu, srebro na festivalu klapa Školjka u Pakoštanima, a iste godine plasira se i u finale omiškog festivala klapa gdje osvaja srebrni leut.
2015. godine klapa se plasira u žensko finale omiškog festivala gdje završava na petom mjestu. Iste godine klapa je održala niz koncerata i gostovanja od kojih je najupečatljivije gostovanje bilo ono na koncertu japanske tradicionalne glazbene skupine Mionokai u crkvi sv. Donata u Zadru.
2016. godine klapa Kapric s velikim zadovoljstvom prihvaća poziv za gostovanje na jubilarnoj petoj smotri Aklapela u Dubrovniku, ponovno se plasira u finale omiškog festivala te osvaja srebro na festivalu klapa Školjka. 2017. godine Kapric izdaje svoj prvi nosač zvuka pod nazivom Zapivala tica mala te održava svoj prvi samostalni koncert na kojem izvodi pjesme sa spomenutog albuma.
Članice klape su: Stjepana Lukašević (prvi sopran i voditeljica klape), Ana Zubčić i Marija Kutija (drugi sopran), Tea Šegić i Martina Galošić (prvi alt) te Ana Tičić i Jelena Zore (drugi alt).Sudionici: Aklapela 2016 , Aklapela 2018


Aklapela 2018

ANKORA - Podstrana
CESARICE - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
KAMPANELI - Donja Kaštela
KAPRIC - Zadar
KAŠE - Dubrovnik
PASIKA - Kostanje
PORAT - Lumbarda
REFUL - Split
SKONTRADURA - Dubrovnik
STINE - Zagreb
SUBRENUM - Župa dubrovačka

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com