26-28/04/2019 - DUBROVNIK


O NAMA PROGRAM 2019 ULAZNICE PRESS KUTAK GALERIJA POTPORA INFO ARHIV

HR / ENGRDELIN
, Zagreb     Klapa Grdelin osnovana je u Zagrebu u veljači 2000. god, te je kroz jedanaest godina postojanja i djelovanja postupno istraživala i proširivala repertoar pjesama izvođenih na različitim koncertima i festivalima. Repertoar je obuhvaćao izvorne dalmatinske pjesme u obradi poznatih skladatelja i etnomuzikologa (J. Gotovac, Lj. Stipišić, D. Fio, D. Tambača i dr.) obrade popularnih napjeva, te tradicionalne pučke korizmene napjeve, božićne pjesme i kolende. Nepresušni izvor pjesama klapa nalazi u bogatoj glazbenoj baštini grada Splita i okolice.

Od prve godine postojanja klapa redovito sudjeluje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu na kojem je u nekoliko navrata sudjelovala u finalnoj večeri (2002, te redovito od 2005. do danas). Godine 2006. klapa Grdelin je podijelila prvo mjesto u Večerima izvornih napjeva i osvojila je drugo mjesto Stručnog ocjenjivačkog žirija, te Srebrni leut grada Omiša u finalnoj večeri muških klapa. Godine 2009. klapa osvaja Brončani leut, a 2010. i 2011. ponovno Srebrni leut.

Sudjelovala je i na brojnim koncertima (koncerti klapa grada Zagreba, Božićni koncerti zagrebačkih klapa, korizmeni koncerti, autorski koncerti, humanitarni nastupi), surađivala sa grupama Kries, Elemental i Ivom Gamulinom Gianniem, te na inozemnim gostovanjima (Republika Češka, Mađarska, Slovenija, Grčka, Poljska, Irska, Njemačka, SAD, Francuska, Italija, Španjolska) i klapskim smotrama diljem zemlje.

Klapa Grdelin je dosad održala brojne cjelovečernje koncerte, od kojih su među zadnjima koncerti u Parizu na festivalu ''Croatie, la voici'' i Villes de Musiques du Monde'', u listopadu 2012.

Postav klape čine:

Andro Bojanić – I. tenor
Marko Dobrica – II. tenor
Dražen Kurilovčan – II. tenor
Mario Alajbeg - bariton
Dinko Uglešić - bariton
Tomislav Šiša - bas
Frane Grubišić - bas

Umjetnički voditelj klape Grdelin je Frane Kuss.


Sudionici: Aklapela 2013, Aklapela 2019


Aklapela 2019

ARMORIN - Zagreb
FA LINĐO - Dubrovnik
GRDELIN - Zagreb
KAŠE - Dubrovnik
MRIŽA - Split
ORŠULICE - Vodice
SKONTRADURA - Dubrovnik
VINČACE - Novi Vinodolski

Produkcija: Dubrovnik PartneR / Vukovarska 26, HR-20000 Dubrovnik / T +385 20 448 180 / F +385 20 358 008 / E partner@dubrovnikpr.com